Gå till Startsidan

Kronobergs lantbruksmuseum, Hjärtenholm

 
 

Den kronobergska jordbrukshistorien har sitt eget museum. 1972 invigdes Kronobergs lantbruksmuseum efter ett omfattande arbete med att skapa ett böndernas museum. Museet är beläget strax norr om Alvesta.

Besök lantbruksmuseet en sommardag och känn atmosfären på den gamla gården Hjärtenholm i vars byggnader museet är inrymt. Här skildras böndernas förändrade villkor från redskap dragna av djur eller använda för hand till den tidiga maskinepoken.


Kronobergs lantbruksmuseum ligger strax norr om Alvesta. Se karta.

Telefon: 0470-70 42 00.

E-post: info(at)kulturparkensmaland.se

 


Sommarens utställning 2017


Sedan 1978 har Leif Gustavsson fotograferat från luften, tagit så kallade flygfoton. Detta har lett till en mängd uppdrag från olika kommuner och regioner men även privatpersoner.

Leif Gustavsson har bland annat fotograferat av alla kyrkor i Kronoberg åt länsstyrelsen och han har också fotograferat över 100 kommuner söder om Dalälven mer i detalj.
Från början använde han en analog kamera men sedan 2006 arbetar han digitalt. Allt han behöver för att ta sina foton är ett flygplan och en pilot.
- Sedan är det bara att öppna fönstret och trycka på utlösaren, säger Leif.
Han tycker det är roligt att avbilda verkligheten,
- och ibland kan man se förändringar som skett eller kommer att ske i naturen, menar Leif.
 
Här får vi tillfälle att se 88 stycken färgfoton tagna under de sista åtta åren. Motiven är från olika delar av Kronoberg.               

 

 

 
 
Kulturparken Småland AB,  Box 102, 351 04 Växjö