Gå till Startsidan

Avdelningschef Publika avdelningen, Kulturparken Småland AB

 
Bakgrund
Kulturparken Småland är ett kommunalt bolag som ägs av Region Kronoberg och Växjö kommun. Kulturparken Småland driver verksamhet vid Smålands museum (Sveriges äldsta länsmuseum), Sveriges glasmuseum, Utvandrarnas Hus, Kulturarvcentrum Småland, Ångaren Thor, Kronobergs lantbruksmuseum och Kronobergs slottsruin. Bolaget ansvarar också för kulturmiljöfrågor som byggnadsvård och arkeologi.
 
Kulturparken Smålands uppgift är att samordna och driva kulturarvsfrågorna i Kronobergs län och vi arbetar bl.a. med utställningar, samlingar, arkiv och publik verksamhet. Vi har ett 50-tal medarbetare och du som avdelningschef får goda möjligheter att påverka verksamhetens inriktning och utveckling.
Organisationen har fyra avdelningar: Kulturmiljö och forskning, Samlingar och arkiv, Publika avdelningen samt Kansli.
 
Vem vill vi ha?
Vi söker en ny avdelningschef för Publika avdelningen. Avdelningen ansvarar för det publika innehållet på alla mötesplatser som Kulturparken Småland driver. Avdelningen har två enhetschefer, en för konferens, butik och reception och en för utställningsproduktion. Avdelningen arbetar i huvudsak med utställningar, marknadsföring, konferens, program och event och publikmottagning.
 
Du är idégivare till utställningar på samtliga mötesplatser och du fungerar som utställningsproducent.
Du planerar, tillsammans med programansvarig, program som förstärker utställningarna och arbetar också aktivt med marknadsföring och presskontakter.
Avdelningschefen har såväl personalansvar som ekonomiskt ansvar.
Du ingår i ledningsgruppen tillsammans med VD och övriga avdelningschefer.
 
Du bör ha god omvärldsbevakning där du känner till aktuell samhällsdebatt och spännande utställningar. Ett intressant nätverk på nationell/internationell nivå är värdefullt i arbetet.
God ledarskapsförmåga och förmåga att utveckla och entusiasmera personalen är en förutsättning liksom god administrativ förmåga.
Du har lämplig akademisk utbildning, har arbetat som ledare gärna med kompetens som projektledare, erfarenhet av museibranschen men gärna också erfarenhet från andra branscher.
Som person är du kreativ, resultatinriktad och känner ansvar för helheten i en verksamhet med ett brett kunskapsspektrum.
 
Vi erbjuder stor möjlighet att utveckla och påverka uppdraget i linje med bolagsordning och verksamhetsplan.
Vi har kompetenta medarbetare och en vacker och stimulerande arbetsmiljö.
I utställningsproduktionsteamet finns hög kompetens för produktion av utställningar och avdelningen har en väl fungerande intern organisationsstruktur.
 
 
Ansökan skickas till: Marianne Nicklasson, personalhandläggare, 0470-704208, marianne.nicklasson@kulturparkensmaland.se
 
Ansökan skall vara oss tillhanda senast: 2017-09-29
 
Frågor: Lennart Johansson,VD, 0470-704247, Marianne Nicklasson, 0470-704208
 
Facklig representant DIK: Maria Varhelyi, 0470-704216, maria.varhelyi@kulturparkensmaland.se
Kulturparken Småland AB,  Box 102, 351 04 Växjö