Gå till Startsidan

Boksläpp: Erika Lagerbielke

2018-09-19 - Smålands museum

 

 

Varmt välkommen på boksläpp för Petter Eklunds och Erika Lagerbielkes nya bok Erika Lagerbielke onsdagen den 19 september klockan 18.00, på Kulturparken Småland i Växjö!

 

 


Carlsson Bokförlag och Kulturparken Småland presenterar Petter Eklunds och Erika Lag+erbielkes nya bok Erika Lagerbielke, om hennes verk och verksamhet som glasdesigner och glasprofessor. Förfriskningar serveras.

Boken säljs till releasepris. 


Kom gärna tidigt för en pratstund med Erika Lagerbielke som är på plats i Kulturparken Smålands retrospektiva utställningen Erika Lagerbielke - Form för alla sinnen från kl. 17.00.


Klockan 19.20 fortsätter kvällen med en Pecha Kucha i samverkan mellan Svensk Form och Kulturparken Småland. Erika Lagerbielke deltar som en av flera talare.


Erika Lagerbielke är idag en av de främsta glasformgivarna i landet, knuten sedan många år till Orrefors och Kosta. Hon är också professor vid Linnéuniversitet i Växjö. Hennes olika glas-serier är välkända och säljs över hela världen. Hon anlände till Orrefors och bruket för första gången tidigt 1982 som praktikant från Konstfack. Därmed påbörjades hennes småländska glasresa utöver världen. Därefter har det fortsatt med arbete i glashyttan, nya serier och en rad uppmärksammade utställningar. Hon är känd för vinglas som ”Merlot”, glasservisen ”Erika”, de slanka glasen i ”Vintage”, det superlyxiga ”Imperial”, innovationen ”Intermezzo” och mycket annat.

Petter Eklund är kritiker, författare och journalist med konsthantverk som specialitet. Han är författare till en rad böcker inom sitt område, bl.a. om inredningsarkitekten och möbelformgivaren Åke Axelsson. Eklunds Formsagor ger en övergripande blick över de svenskt konsthantverk. Han medverkar i Dagens Nyheter, Antik & Auktion, Residence och andra publikationer.

 

 

Erika Lagerbielke bidrar likaså med en egen välskriven text i boken.« Tillbaka
Kulturparken Småland AB,  Södra Järnvägsgatan 2, 352 29 Växjö