Skip to main content

Digitala guider och vandringar

Kulturparkens digitala videoguider är filmer från olika spännande platser runt om i Kronobergs län. Videoguiderna leds av Kulturparkens kunniga medarbetare och ger dig möjlighet att ta del av kulturarv och historia som inte får plats inom ett museums väggar eller som kan vara svåra att besöka.

Kronobergs slott – Arkeologi och historia

Följ med när arkeolog Åsa Alering och historiker Håkan Nordmark från Kulturparken Småland berättar om Kronobergs slott och dess spännande historia. Bland annat lär vi oss mer om slottets betydelse och funktion genom århundradena, om människorna som levde och verkade på slottet och om fynden från ruinens arkeologiska undersökningar.

Lammhults kyrka – Alvestaarkitektens främsta verk?

Lammhults kyrka uppfördes 1964 efter ritningar av den alvestabaserade arkitekten Claes Knutson. Trots att kyrkan inte är så gammal anses den ändå ha sådana värden att den numer är skyddad enligt kulturmiljölagen.

Häng med Kulturparkens Samuel Palmblad i en ingående guidning kring kyrkan, dess arkitektur, de fascinerande materialvalen och arkitekt Claes Knutson.

En tur runt det tidiga Växjö, Domkyrkan och Karolinerhuset

I det här avsnittet tar vi reda på varför bondbyn Växjö fick en domkyrka och så kollar vi in bakgrunden till Karolinerhuset och får ett forskningsgenombrott vad gäller Växjös offentliga konst.

 Vandra i tiden på Växjö Stortorg

Följ med på en digital stadsvandring runt Stortorget i Växjö. Vandringen visar bland annat varför gatorna runt torget heter som de gör och vilka olika verksamheter som legat runt torget genom åren. Vi hinner även spana in platsen där en silverskatt grävdes upp under början av 1900-talet.

Håll dig uppdaterad
med vårt nyhetsbrev

Please do not fill this field!

© Copyright Kulturparken Småland | Behandling av personuppgifter