Skip to main content

Kulturparksappen
– Kulturhistoria i mobilen

Med Kulturparken Smålands app erbjuder vi spännande digitala upplevelser som du inte hittar någon annanstans. Med appen får du tillgång till personliga digitala audioguider och roliga upptäktsvandringar för hela familjen.

Guidade utställningar/Audioguide

Några av våra utställningar kan du uppleva tillsammans med vår audioguide. Audioguiden följer med dig genom utställningen och ger en guidad upplevelse i din egen takt. Det är dessutom enkelt att använda audioguiden. Starta guiden när du är på plats och klicka dig fram medan du tar dig genom utställningen.

För närvarande erbjuds audioguider på svenska och engelska till vår utställning ”Det nya landet” på Utvandrarnas hus. Utställningen har även en audioguide för barn, komplett med spännande lekupplevelser.

Gå på Historiejakt i appen

I Kulturparksappen kan hela familjen följa med på upptäktsvandring som tar er till tre spännande platser i Kronobergs län. På det tre platserna möter du barn från olika tider.

Vid sjön Bolmens strand ligger den medeltida borgen Piksborg och där hittar du Olaf. I Lenhovda har det hänt både spännande och lite läskiga saker genom historien, ta reda på vad och möt Sigrid där. Vid Inglinge hög i Ingelstad träffar du Torlöf från järnåldern.

Genom en mystisk tidsresa möttes barnen men skildes sedan åt. Genom att lösa kluriga uppdrag och uppgifter på plats kan du hjälpa vännerna att återförenas.

Historiejakten i mobilen

Håll dig uppdaterad
med vårt nyhetsbrev

Please do not fill this field!

© Copyright Kulturparken Småland | Behandling av personuppgifter