Skip to main content
Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Vernissage: There is a song in everything

25 maj, 14:00 - 16:00

Gratis
There is a song in everything utställning på Sveriges glasmuseum

Välkommen på vernissage för Kulturparken Småland sommarutställning There is a song in everything som är en samarbetsutställning mellan glaskonstnären Lotta Söder och fotografen Malin Gezelius. Det övergripande temat för There is a song in everything är glasets sköra skönhet och dess ständiga närvaro i våra liv.

Lotta Söder visar blåsta glascollage, mosaiker och textila bilder där screen, text och färg är centrala element. Mönster och bilder från olika tider och platser möts i hennes verk. Det inre rummet är i fokus.

Malin Gezelius visar foton från glasriket i stort format och bilder på glas. Hennes arbeten tar sin startpunkt i Kosta där hon växte upp. En djup kärlek till platsen, människorna och magin i glaset drar som ett stråk genom bilderna. En klar blick av förändringen av landskap och kultur ger hennes poetiska foton en djupare svärta. Närvaro och frånvaro är centrala teman.

Kl 14.00: Glasantikvarie Björn Arfvidsson introducerar utställningen tillsammans med konstnärerna Lotta Söder och Malin Gezelius.

Fri entré

Vernissagedagar har vi fri entré till våra museer.

Detaljer

Datum:
25 maj
Tid:
14:00 - 16:00
Kostnad:
Gratis

Plats

Sveriges glasmuseum
Södra Järnvägsgatan 2
Växjö, 35229 Sverige
+ Google Map
Telefon
0470-70 42 00

Håll dig uppdaterad
med vårt nyhetsbrev

Please do not fill this field!

© Copyright Kulturparken Småland | Behandling av personuppgifter