Skip to main content

Evenemang hos Kulturparken Småland i april

April är snart över, men vi har en hel del spännande evenemang kvar i de här sista veckorna. Här presenterar vi några av dem.

20/4 Museiklubben på utflykt!

Museiklubben åker på en utflykt till fornborgen Gripeberg som skapades under bronsåldern, för nästan 3 000 år sedan. Häng med på en guidad vandring för hela familjen till toppen av berget och titta efter spännande lämningar från bronsåldern. Ingen föranmälan behövs. Museiklubben riktar sig till barn mellan 7–12 år, men den här gången är hela familjen välkommen! Oömma kläder efter väder rekommenderas.

Tid och plats: Fornlämningen Gripeberg, lördag 20 april, kl 14.00-15.30. Gripeberg ligger i Notteryds naturreservat, cirka 1 mil nordöst om Växjö. Se plats på Google Maps

25/4 Kaffe och konst – Studioglas i förändring

Den här gången handlar Kaffe och konst om studioglas. I vår utställning Studioglas i förändring får du en möjlighet att se mängder av fantastiska glaskonstverk och lära dig mer om studioglasrörelsen från vår guide – konstvetaren Emma Schmidt. Efter visningen finns det tid för kaffe och samtal.

Tid och plats: Smålands museum, torsdag kl 14.00-15.00. Entré: 80 kr. Inget förköp, biljetter köps på plats på Smålands museum.

25/4 Historien om Småland del 4 – Extrainsatt föreläsning!

Vår publiksuccé – föreläsningsserien ”Historien om Småland” – går vidare till 1700-talets Kronoberg. Författaren Ida Andersen kommer att berätta om den här spännande epoken utifrån sin research till boksviten om Kosta Glasbruk. Föreläsningen kl. 18.00 är utsåld, men det finns några biljetter kvar till den extrainsatta föreläsningen kl. 15.00.

Tid och plats: Utvandrarnas hus, torsdag kl 15-16. Entré: 100 kr. Biljetter bokas på kulturparkensmaland.se.

29/4 Din podd på jorden: ”Bergkvara – Värends medeltida centrum”

Kulturparkens podd är tillbaka med ett nytt avsnitt och den här gången beger vi oss till Bergkvara slottsruin. Tillsammans med historikern Håkan Nordmark kommer vi att följa slottet och dess ägare genom flera sekler av både storhet och olyckor. Det här är det perfekta avsnittet till alla medeltidsfantaster eller helt enkelt alla er som vill upptäcka nya och spännande platser i vårt län.

Avsnittet släpps på måndag den 29 april. Du hittar avsnittet där poddar finns och bland Kulturparkens poddar

Håll dig uppdaterad
med vårt nyhetsbrev

Please do not fill this field!

© Copyright Kulturparken Småland | Behandling av personuppgifter